Benvinguts a la Palma Film Office
Benvinguts a la Palma Film Office

domingo, 22 de diciembre de 2013

Ajuntament de Palma


Ajuntament de Palma| Plaça de Cort, 1 - 07001 Palma
Palma Film Office - 900 139 138 | Tràmits | Mapa

El nom de la plaça deriva de la concentració de gran part de les corts o cúries dels senyorius jurisdiccionals.

La disposició física actual prové de successives reformes, entre les quals destaca la supressió d’illetes d’edificis.

Destaca l’edifici  de l’Ajuntament, declarat monument historicoartístic al 1931. De façana barroca, reprodueix l’esquema de la casa senyorial mallorquina tradicional, en forma de tres pisos decreixents i rematats amb un impressionant voladís d’aproximadament tres metres de volada. El sostenen 11 bigues de pi roig sobre les quals s’hi recolzen alternativament 6 figures d’homes, atlantes, i 6 de dones, cariàtides.
També sobresurten les dues portes d’entrada, el banc, la vidriera que hi ha a sobre i el rellotge, la primera campana del qual data del XIV.

L’olivera centenària presideix la plaça.

S’ubica entre els carrers Colom (especialitzat en joieries, rellotgeries i moda), Cadena (que condueix a la plaça i a l’església de Santa Eulàlia), Palau Reial (on es troba el Consell Insular i el Parlament i s’arriba a la Seu), Jaume II (amb una densa i variada oferta comercial), costa d’En Brossa i de Sant Domingo (carrers comercials).


És el centre administratiu de la ciutat, és el punt de trobada de la ciutadania per a tot tipus de manifestacions i desenvolupament d’esdeveniments col·lectius.

De

Palma Film Office és una oficina de suport a rodatges i activitats audiovisuals de l'Agència de Desenvolupament Local PalmaActiva.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Palma Film Office. Template de Blogger dissenyat per Templateism i adaptat per l'equip IT de PalmaActiva