Benvinguts a la Palma Film Office
Benvinguts a la Palma Film Office

lunes, 30 de diciembre de 2013

Carrer de l'Argenteria


Carrer de l'Argenteria- 07001 Palma
Palma Film Office - 900 139 138 | Tràmits | Mapa

Més informació 

Destaca pel contingut històric i l’activitat que s’hi desenvolupava. El nom prové de la gran quantitat d’obradors i de menestrals del gremi dels argenters que ocupaven el carrer.

Els taulells ocupaven una bona part del carrer, a l’ombra dels nombrosos embans que sobresortien de l’alçat dels edificis.

L’ofici d’argenter teia tres vessants: la feina en l’ofici (fabricació de joies) mitjançant un taulellet, la venda i el comerç al taulell de la botiga i, a vegades, el canvi de moneda al taulell de comptar moneda.
Aquestes activitats es combinaven sovint amb la presència a les fires del poble per vendre.

Hi romanen nombroses tendes dedicades a la venda de joies i rellotgeries, si bé amb presència de locals dedicats a altres activitats comercials, tot en un entorn que no ha perdut l’aire de mercat jueu.

Els edificis tenen una estructura interior peculiar, atès que molts d’ells estan comunicats internament perquè eren propietat de membres de la mateixa família.


Limita amb la cruïlla dels carrer de Can Savellà i Santa Eulàlia (lateral de la monumental  església de Santa Eulàlia) i Bosseria (que condueix a pl. Marquès del Palma, Colom i pl. Salvador Coll).

De

Palma Film Office és una oficina de suport a rodatges i activitats audiovisuals de l'Agència de Desenvolupament Local PalmaActiva.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Palma Film Office. Template de Blogger dissenyat per Templateism i adaptat per l'equip IT de PalmaActiva