Benvinguts a la Palma Film Office
Benvinguts a la Palma Film Office

domingo, 30 de marzo de 2014

Sa LLotja

FOTOS©IBFC
Sa Llotja | Carrer de la Llotja de Mar,2 -07012 Palma
Palma Film Office - 900 139 138 |  Mapa

FOTOS©IBFC
FOTOS©IBFC

Més informació 

És un dels exemples més significatius de l’arquitectura gòtica a Mallorca.

Es va construir a la primera meitat del segle XV pel Col·legi de Mercaders, segons el projecte de Guillem Sagrera i es destinà a tasques mercantils.

Forma part d’un conjunt que originalment estava constituït per tres elements: la Llotja, el Consolat – seu del col·legi – i un jardí ornamental entre ambdós. Amb la construcció de la murada renaixentista, els edificis quedaren pràcticament amagats, fins que al final del segle XIX s’esbucà i es recuperà així el reflex de la Llotja a la mar.

L’interior està format per tres naus de la mateixa altura separada per sis columnes helicoïdals sense capitell. Els nervis dels arcs s’incrusten directament en els murs. Per altra banda, les claus de la volta ostenten escuts de la Corona d’Aragó a la nau central i l’escut de la ciutat de Mallorca en els laterals; tots conserven la policromia i or originals. A cada costat del portal major i de la façana contrària hi ha dos finestrals amb volta de creueria. Cal destacar els racons, en què hi ha una porta petita amb un arc conopial, decorat amb la imatge de cada un dels evangelistes. Les portes que donen a la part del mar compten amb una escala de caragol per pujar a la terrassa.


Es troba envoltada d’una zona de terrasses de restaurants i cafeteries properes i dóna nom a un dels barris més populars i tradicionals de Palma, amb un ambient mediterrani, format per carrerons estrets i sinuosos.

De

Palma Film Office és una oficina de suport a rodatges i activitats audiovisuals de l'Agència de Desenvolupament Local PalmaActiva.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Palma Film Office. Template de Blogger dissenyat per Templateism i adaptat per l'equip IT de PalmaActiva