Benvinguts a la Palma Film Office
Benvinguts a la Palma Film Office

Raons per filmar a Palma...

Mira el display complet!
Don't miss the english version...per la Film Office

...per les localitzacions

...perquè som cosmopolites

...per les infrastructures

...pels espais naturals

...pel paradís mediterrani

10 i…acció!

Palma ha estat històricament l’escenari de filmacions des de finals del XIX i durant el segle XX, especialment a la segona meitat, i no tan sols relacionades amb motius paisatgístics i turístics, sinó també amb produccions cinematogràfiques que han possibilitat el rodatge d’algunes pel·lícules mítiques de la filmografia nacional i que romanen presents en la memòria dels palmesans i dels cinèfils.

A Palma es gaudeix d’una bonança climatològica que s’esten gairebé durant tot l’any, fet que permet filmar durant un gran nombre de dies; a més, en el cas d’inclemències metereològiques, aquestes són les pròpies de cada canvi d’estació i no es poden catalogar com a desatres naturals ni similars. Les dades que s’ha recollit apunten que Palma disposa de 2.756 hores de sol a l’any, que la mitjana anual de temperatura és de 19º C i que com a mitjana hi ha 50 dies de pluja en tot l’any.

La ubicació geogràfica de la ciutat i la mateixa geografia de la ciutat són un dels valors més apreciats de Palma. El fet de disposar d’un port natural, d’accés directe al mar, de platges i cales, de vistes sobre la Serra de la Tramuntana permet que s’hi puguin dur a terme nombroses localitzacions naturals. A més, disposa del centre històric més gran i menys transformat d’Europa, la qual cosa contribueix a incrementar les temàtiques de les filmacions.

Manté Palma fluïdes connexions aèries i marítimes amb la Península (Estat espanyol), amb les principals ciutats europees i amb altres destinacions internacionals. La ciutat compta amb un dels aeroports amb més trànsit de passatgers al llarg de tot l’any, per la qual cosa el trànsit aeri està completament garantit.

A més, el port de Palma és un de les principals ports que visiten els creuers que recorren la Mediterrània i és el port que uneix la Península (Estat espanyol) amb l’illa, per això, acull no tan sols el trànsit de passatgers sinó també de mercaderies, garantit l’abast a tota l’illa.

Avantatges que ofereix el teixit empresarial desitjós de contribuir a fer de Palma una ciutat d’oportunitats i en evolució. La ciutat compta amb professionals i empreses de l’àmbit audiovisual que es troben capacitades per atendre les demandes de les productores que volen filmar a Palma. Per això, a la mateixa web trobareu un Directori d’aquestes empreses i professionals que s’ha d’anar actualitzant.

Foment i suport per part de l’Administració local envers una activitat econòmica que contribueix a la desestacionalització i a la promoció econòmica, mitjançant la creació d’una Oficina d’Informació Audiovisual que té com a objectius, entre altres, facilitar les filmacions i ajudar en la gestió dels tràmits. També, amb aquesta web, que amb el temps ha d’esdevenir un referent a l’àmbit audiovisual.

Instal·lacions esportives, culturals, museístiques, d’oci…conformen tota una oferta complementària que es posa a l’àbast de les persones que visiten la ciutat i contribueixen a gaudir encara més l’estada. Palma, la ciutat turística, ofereix tot el conjunt de la infraestructura a les empreses que vénen a filmar.

La ciutat presenta moltes vessants; a més, de ser un referent mundial en el camp turístic, de ser un polo d’atracció natural a la Mediterrània, disposa també d’una combinació de tarannàs que la fan única. Així conviuen una ciutat cosmopolita, innovadora, de negocis, de centre de reunions, de moda, de compres, amb una altra més històrica, cultural, intimista.

Monuments, històries, llegendes, itineraris…conformen juntament amb l’oferta de salut i wellness, hotelera, gastronòmica…una àmplia varietat de possibilitats que ofereix la ciutat al visitant i també com a ambientació d’una filmació, des de la vessant del guió, de les localitzacions, dels personatges, de la temàtica, etc.

Oportunitat és la paraula que serveix com a resum dels arguments que aquí s’exposen, leif motiv d’una ciutat que està en constant evolució i que aposta de manera decidida per promocionar i facilitar la tasca de les productores que vénen a filmar a Palma. Oportunitat que ens ha de fer crèixer a tots, descobrir el potencial de la ciutat i de les empreses i professionals.

Palma Film Office. Template de Blogger dissenyat per Templateism i adaptat per l'equip IT de PalmaActiva